Köpinformation

Ångerrätt & Garanti

Ångerrätt
Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Det innebär att om du köper en vara via Internet, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag du har tagit emot varan. Detta gäller ej tyger som är egendesignade utan gäller endast de varor Omgbananas lagerför.

Du får inte ha använt produkten men har enligt lag rätt att hantera varan i den mån det krävs för att kunna säkerställa dess egenskaper och funktion. Vid nyttjande av ångerrätten har vi rätt att göra avdrag motsvarande den värdeminskning som uppstått till följd av att kund har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Du skall returnera produkten i oförändrat skick.

Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast inom 14 dagar. Som kund betalar du själv returfrakt vid ångrat köp. Du ansvarar för risken vid returfrakt, risken innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt.

Det är inte ångerrätt på klippta tyger.

Ångerrätten gäller inte på andrahands-sortering,stuvar eller egen design.

Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Om du väljer att inte lösa ut dina varor debiterar vi dig en hanteringsavgift på 299 kronor.a

Garanti och reklamationsrätt

Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, d.v.s. fabrikationsfel som fanns på produkten vid leverans. Fabrikationsfel skall konstateras av Omgbananas, varpå du som kund får en fri en ny likvärdig produkt. Produktgarantin gäller inte då vi inte kan hitta något fel på produkten eller då du har orsakat skadan själv. Produktgarantin gäller inte handhavandefel.

Faktura eller kvittens gäller som garantibevis. Spara dokumentet eftersom du behöver visa upp det om du behöver utnyttja garantirätten.

Reklamation och serviceärende
Vid reklamationer, service- och garantiärenden skall du alltid kontakta Omgbananas via e-post: info@omgbananas.com

Vi kan inte ersätta fraktkostnad om du har skickat en reklamation på egen hand, utan att först ta kontakt med Omgbananas.

Är det något du har funderingar över om du är missnöjd med en vara kontakta Omgbananas via e-post info@Omgbananas.com